Koon Valinta?

Miten valitsen pyörän koko?

Suosittelemme, että huomiotte lasten pituutta ja sisäjalan pituus jotta lapsi ylettyy maahan. Pituussuositukset pyörille ovat minimipituuksia, jotta pyörä olisi hyvin hallittavissa. Kun lapsi istuu satulassa, jalat kuuluisivat olla hiukan koukussa - mikäli lapsi ylettyy maahan ainoastaan varpailla, on pyörä liian iso.

Jos minulla on pitkä kaksivuotias?

Ota silloin huomioon lapsen persoonallisuus ja motoriikka. Jos lapsi on rohkea ja utelias kokeilemaan uusia haasteita, voi välikoko (eli LR1 L) toimia. Mutta, jos valitset kahden koon välillä, on pienempi koko useimmiten varmempi valinta. Oikealla koolla lapsi saa hyvän alun ja pääsee käyttämään pyöränsä heti. Vaikka lapset kasvavat nopeasti, voi liian iso pyörä hankaloittaa ensimmäiset pyöräkokeilut. Pyörät LR M-mallissa ovat pienet, lähinnä sen takia että vauhti ei kasvaisi liian isoksi kun lapsi oppii hallitsemaan pyöränsä (kaksivuotiaat ovat edelleen hyvin pieniä liikenteessä).
 

LR1 L vai XL minun kolmevuotiaalle?

Jos lapsen pituus on 95 cm, eli minimipituus, ja lisäksi käyttänyt potkupyörää aikaisemmin, toimii todennäköisesti XL-malli hyvin. Mutta, jos lapsi ei aikaisemmin ole käyttänyt potkupyörää ja lisäksi pituuden kannalta hän on rajatapaus LR1 L ja XL -mallien välillä, suosittelemme pienempi malli. Molemmissa malleissa on 12-tuumaiset ilmakumirenkaat joten vauhti on molemmissa pyörissä yhtä hyvä. Myös LR1 L-mallia voidaan hyvin käyttää kunnes lapsi aloittaa pyöräilemisen normaalilla polkupyörällä. Pukyn oma ikäsuositus on 3+ LR1-mallille, vaikka meidän oma ikäsuositus on 2,5 v. samalle mallille. Valitsemalla LR 1 L-malli kolmevuotiaalle ei tarkoita sitä, että valitsette liian pienen potkupyörän.

Suosittelemme, että lapset pyöräilevät potkupyörällä kunnes hallitsevat normaalin polkupyörän - eli ilman tukipyörävaihetta. Hyvin lyhyen harjoittelun jälkeen lapsi oppii polkemistekniikan ja ylimenokausi sujuu usein hyvin joustavasti.

Mikäli pyörän koon valinta edelleen askarruttaa teitä, ottakaa yhteyttä meihin. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.