Käyttöohjeet

Voimistelurenkaiden käyttöohjeet

Kiinnitys ja huolto

Voimistelurenkaat on helppo kiinnittää monella eri tavalla. Yksinkertaisimmillaan ne voi laittaa roikkumaan vaikkapa rekkitankoon pujottamalla rengas hihnan päässä sijaitsevan lenkin läpi. Voit myös asentaa kattoon erillisen kannattimen tai saparokoukut, joihin hihna tai köysi kiinnitetään. Voimistelurenkaat ovat myös puolapuihin erinomainen lisävaruste.

Aikuisille voimistelurenkaat kiinnitetään yleensä 50 cm etäisyydelle toisistaan, lapsille noin 40 cm on hyvä etäisyys. Korkeuden suhteen normaali huonekorkeus on riittävä kun renkaat asennetaan roikkumaan katosta.

Parhaan pidon takaamiseksi voimistelurenkaat ovat pintakäsittelemättömät. Säilytä ne aina sisätiloissa ja jos käytät niitä ulkona, älä anna niiden kastua. Voit pyyhkäistä niitä kevyesti hiomapaperilla jos ne tummuvat tai likaantuvat käytössä.

Sinun tulee aina varmistaa oman kiinnityskohteesi kestävyys ja siihen oikea kiinnitystapa. Jos olet epävarma kysy apua esimerkiksi rakennusalan ammattilaiselta ja anna hänen suorittaa asennus.


Asennusohjeet betonikattoon kiinnittämiseen

Betonikaton tyypistä riippumatta, poraa propun kokoinen reikä kattoon (esim. jos saparokoukku on 8mm halkaisijaltaan, proppu on oltava 10mm halkaisijaltaan).
Voit käyttää esimerkiksi vasaraa apuna koukun ruuvaamiseen proppuun.
Kierrä koukkua proppuun ainakin niin pitkälle, että kierrettä ei näy.

Tärkeää!

Muista aina varmistaa ensin keventäen roikkuen hihnan pitävyys. Tarkista myös hihnan kunto ennen jokaista käyttökertaa purkautumisen varalta. Älä koskaan käytä purkautunutta hihnaa.
Älä jätä lasta yksin temppuilemaan renkaiden kanssa vaan varmista, että joku valvoo toimintaa.
Mihin tahansa voimistelurenkaat kiinnitätkin (katto, leuanvetotanko, palkki), varmista aina ennen harjoitusta kiinnityksen pitävyys. Vältä pää alaspäin roikkumista, jos mahdollista.


Emme ota vastuuta voimistelurenkaiden kanssa sattuneista tapaturmista. Käytät tuotetta omalla vastuulla.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.