Om oss

Historien bakom Polkuped

– polku på finska och ped på svenska.


HÄR FINNS EN VIDEO OM VÅRT FÖRETAGANDE.

Från skidspåret, till studier, till företagande, till bloggande för att hitta vår nisch i cykelförsäljning. Vi köpte den första sparkcykeln åt Marius, då två år gammal, och den sommaren gjorde vi inte annat än cyklade. Det var imponerande att se hur en liten knatte kunde manöverera en tvåhjuling med fötterna i luften och så gott som varje person vi mötte, vände sig om efter att vi körde förbi. Intresset för cyklarna var också mycket stort, eftersom de fortfarande var ovanliga i Finland. Sedan dess har barnen sparkat sig fram många hundra kilometer och det har varit i användning varje dag under barmarksäsong. Eftersom cyklarna också tar lite utrymme, har vi ofta slängt dem i bilen när vi åkt iväg någonstans, för med sparkcyklarna har barnen inte behövt åka i vagn, utan de har kunnat ta sig fram själva.

Vi började sedermera importera Pukys cyklar från Tyskland och genom Evas blogg blev cyklarna en succé. Pukys cyklar håller mycket hög kvalitet, och trots att det nu även finns många andra cykelmodeller på marknaden, är det få cyklar som har stödbräda som man kan sätta upp fötterna på när man ränner i nedförsbackarna. Puky håller även hög säkerhetsstandard och tack vare den enkla utformningen håller cyklarna för nästan vad som helst. Puky garanterar också för lång livslängd och hållbar utveckling, eftersom de har gått inför att erbjuda cykelns alla reservdelar - du ska inte behöva köpa en ny cykel, fast någonting på din cykel går sönder!

I vårt sortiment finns nu också vanliga barncyklar med trampor upp till 24 tum. På grund av utrymmesbrist, tillhandahåller vi bara ett litet lager av större cyklar, men vi beställer allt enligt kundens önskemål - så ta bara kontakt ifall ni önskar veta mera om barncyklarna. Cyklarna finns i rikligt med färger och modellen är unisex, och syskon kan således ärva av varandra utan att "flick- eller pojkmodell", begränsar hos någon.

Vi marknadsför cyklarna främst via bloggen och djungeltelegrafen. Vi skickar oftast iväg cyklarna samma dag de beställs, och cyklarna betalas när de hämtas från posten. Man får även hämta sin cykel hemma hos oss och så långt det är möjligt försöker vi leverera cyklarna gratis hem till kunderna, ifall vi själva har vägarna förbi. Vi försöker ge personlig och bra service med devisen "ring eller maila, så ordnar vi det".


Eva & Thomas Ramstedt
"Kakkakaffegänget"

Företagets namn: Polkuped

Företagsnummer: 1786523-8

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.